Ταχύτητα στην καθημερινή εργασία

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το easymed αποτελεί ένα γραφικό περιβάλλον που αξιοποιεί τις δυνατότητες της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Σκοπός του είναι να εκτελεί τις πιο συνήθεις διαδικασίες της συνταγογράφησης με την ελάχιστη απαιτούμενη παρέμβαση του ιατρού. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως ο ιατρός έχει λιγότερο έλεγχο της εργασίας του! Σε συνδυασμό με τα αυτοματοποιημένα «κλικ» έρχονται και τα παράθυρα επιβεβαίωσης και οι έλεγχοι του προγράμματος. Ο ιατρός αφού ελέγξει το αποτέλεσμα του αυτοματισμού, εγκρίνει την έκδοση της συνταγής/παραπεμπτικού Εάν όχι, δύναται να παρέμβει και να υλοποιήσει τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο «αυτοματισμός»; Είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων και ταχύτατων ροών που αφορούν τις πιο «δημοφιλείς» κινήσεις που κάνει ο ιατρός στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Για παράδειγμα, ας καταγράψουμε τα βήματα που πρέπει να κάνει ο ιατρός ώστε να δημιουργήσει μια νέα συνταγή για έναν συχνό ασθενή. Χωρίς την υποβοήθηση ενός εργαλείου όπως το easymed, τα βήματα αυτά είναι:

 1. κλικ στο κουμπί ΕΠΙΣΚΕΨΗ
 2. κλικ στο πεδίο Α.Μ.Κ.Α.
 3. πληκτρολόγηση του πλήρους ΑΜΚΑ του ασθενή
 4. κλικ στο κουμπί ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 5. συμπλήρωση του πεδίου ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
 6. κλικ στο κουμπί ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
 7. κλικ στο κουμπί ΣΥΝΤΑΓΗ ή ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ

 

Ο ιατρός που χρησιμοποιεί το easymed, κάνει τα παρακάτω βήματα:

 1. συμπληρώνει μέρος του ΑΜΚΑ ή μέρος του επωνύμου ή μέρος του τηλεφώνου του ασθενή 
 2. πατάει το πλήκτρο ENTER
 3. επιλέγει τον ασθενή από τα αποτελέσματα και 
 4. επιλέγει ενέργεια (ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ/ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ/ΙΣΤΟΡΙΚΟ/ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ/...)

Τα υπόλοιπα ενδιάμεσα βήματα είναι απλούστατα οι αυτοματισμοί που θα κάνει το easymed για εσάς. 1) Θα ελέγξει για ύπαρξη ενεργής επίσκεψης 2) θα ανοίξει καινούρια με βάση τα στοιχεία του ασθενή και 3) θα προχωρήσει στην επιλεγμένη ενέργεια του ιατρού ώστε να 4) καταλήξει στην οθόνη της νέας συνταγής/ παραπεμπτικού ή 5) οπουδήποτε επιλέξει ο χρήστης.

Σκεφθείτε μόνο το χρόνο που εξοικονομείτε από αυτόν το μοναδικό αυτοματισμό στη διάρκεια της ημέρας στο ιατρείο.

Το easymed παρέχει περισσότερους από 20 αυτοματισμούς. Υπολογίστε τώρα ξανά το χρόνο που εξοικονομείτε…

Για αναλυτική λίστα των πιο σημαντικών αυτοματισμών που παρέχονται δείτε τη σελίδα Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες. Η λίστα δεν είναι εξαντλητική καθώς νέες δυνατότητες προστίθενται με κάθε τακτικό κύκλο ανάπτυξης της εφαρμογής (βλ.Υποστήριξη). Ειδικά για τους ιατρούς που καταχωρούν τις επισκέψεις τους στο e-ΔΑΠΥ το easymed κάνει τη διαδικασία παιχνίδι τριών κλικ! Εφόσον οι επισκέψεις βρίσκονται ήδη στη βάση δεδομένων του ιατρού (κρυπτογραφημένα δεδομένα που διατηρεί το easymed κατά τη συνταγογράφηση) η αυτόματη καταχώρηση είναι απλή υπόθεση.

Η «καρδιά» του easymed αποτελείται από ένα ταχύτατο γραφικό περιβάλλον που επικοινωνεί με τα web services της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σε αντίθεση με παλαιότερες εκδόσεις όπου το στοιχείο που αξιοποιούσε η εφαρμογή ήταν μία έκδοση του γνωστού Chrome. Η εφαρμογή μας βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της ΗΔΙΚΑ σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Επίσης, οι αυτοματισμοί και αλληλεπιδράσεις του easymed γίνονται με τον ελάχιστο δυνατό φόρτο στα συστήματα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Γίνεται πιο γρήγορο το easymed; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Με την εμπειρία που έχουμε συλλέξει από τις πρώτες εκδόσεις της εφαρμογής σχεδιάζουμε την επόμενη έκδοση η οποία θα αποτελέσει τη γρηγορότερη έκδοση λογισμικού Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης που έχει δημιουργηθεί ποτέ! Όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωσή της θα ενημερώνεστε με τα νέα χαρακτηριστικά!

Η αυτοματοποίηση της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και του e-ΔΑΠΥ γίνεται εφικτή όταν συνδυάζονται δύο ποιοτικές συνθήκες: 1) Η επιλογή κατάλληλου σετ αυτοματισμών και βημάτων και 2) η επιλογή του κατάλληλου engine που θα φέρει εις πέρας τους αυτοματισμούς. Στο easymed έχουμε κατορθώσει τα τελευταία πέντε χρόνια και τις δύο αυτές συνθήκες.